مقالات و آموزش

نکات آموزشی برای پناهجویان در پرونده حادثه بازارچه کریسمسی

مسئله حرکتهای عامل حادثه اسفبار برلین در آلمان و سایر شهرهای اروپا مسائل قانونی زیادی را مرتبط با پناهنده ها در رسانه های اروپائی مطرح نمود.

پناهنده نیوز – حادثه ای که در شب دوشنبه ۲۹ آذرماه (۱۹ دسامبر) بعد از وارد شدن یک کامیون سنگین به داخل بازاری در مرکز شهر برلین به وقوع پیوست و ۱۲ کشته و پنجاه مجروح برجای گذاشت، عاقبت با کشته شدن مظنون اصلی حادثه مذکور که گروه داعش از آن به عنوان یک حمله قهرمانانه یاد می کند و عامل آن را شهید خود می داند، در شهر میلان ایتالیا روز جمعه ۳ دی ۱۳۹۵پایان گرفت.

پس از حمله مذکور مدارکی به دست آمد که نشان میداد هدایت کامیون در زمان حادثه با یک جوان بیست و چهل ساله تونسی به نام “انیس امری” بوده که به عنوان یک “پناهجوی تحمل شده” در آلمان زندگی می کرده است. او موفق شده بود بدون اینکه کسی او را ببیند از صحنه بگریزد و خود را بدون برخورد با مانعی از برلین در آلمان به میلان در ایتالیا برساند.

این که یک مظنون با وجود این که عکس و مشخصاتش پخش شده بود توانست ظرف مدت کوتاهی خود را از آلمان به ایتالیا برساند و حتی قبل از آن به آسانی برخلاف مقررات محدودیت حرکت پناهجویان در شهرهای مختلف آلمان تردد داشته باشد، مسائل قانونی زیادی را مرتبط با پناهنده ها در رسانه های اروپائی مطرح نمود که در این جا به برخی از آنها برای آگاهی بیشتر کاربران نگاهی می کنیم.

مهمتر از همه این که ادارات مهاجرت در آلمان از نظر قانونی این امکان را دارند تا محل اقامت برای یک پناهجوی خاص را تعیین کنند، به این معنا که پناهجو تنها اجازه سکونت در یک منطقه مشخص را داشته باشند و نتواند در جایی دیگر سکونت کند.

بنابر قوانین اداره مهاجرت آلمان، پناهجویان تا زمانی که در مورد پرونده‌شان تصمیم‌گیری نشده، موظف هستند دستکم ۳ ماه تمام در محدوده اداره مهاجرتی که پرونده‌شان در آنجا در حال بررسی است، اقامت داشته باشند. همچنین اگر درخواست پناهجو رد شود و او برگه اقامت “تحمل شده‌” دریافت کند، موظف است دستکم سه ماه در ایالتی که درخواستش را رد کرده، بماند و از ایالت خارج نشود.

مطابق قوانین آلمان اگر درخواست یک پناهجو پس از طی همه مراحل قانونی رد شود او برگه اقامت “تحمل شده‌” دریافت می کند. پناهجوئی که چنین برگه ای دریافت می کند موظف است دستکم سه ماه در ایالتی که درخواستش را رد کرده، بماند و از آن ایالت خارج نشود.

در حال حاضر در آلمان نزدیک به ۲۰۰ هزار پناهجو دارای برگه‌های ویژه “پناهجویان تحمل شده” هستند و این بدین معناست که پناهجوی صاحب برگه باید اخراج شود ولی تا کنون امکان اخراج پناهجو ممکن نبوده است. دلایل این امر نیز متفاوت است، گاهی فرد به عنوان مثال بیمار است یا اینکه هویت و محل زادگاهش مشخص نیست.

در قوانین مهاجرتی آلمان حتی زندانی کردن پناهجوی تحمل‌شده در آستانه اخراج وجود دارد. این حبس که به اصطلاح به آن “حبس اخراج” گفته می‌شود، در مورد آن دسته اتباع خارجی اعمال می‌شود که باید از کشور اخراج شوند اما این نگرانی وجود دارد که به هنگام فرارسیدن موعد مقرر غیبت داشته باشند.

برای همین نیز این دسته از پناهجویان در حبس نگاه داشته می‌شوند. حبس اخراج می‌تواند حداکثر ۱۸ ماه به درازا بکشد. در اصل برای صدور حکم چنین حبسی باید تمامی مدارک مورد نیاز برای اخراج یک پناهجو موجود باشند.

بنا بر نظریک وکیل امور مهاجرتی: در اصل اغلب این مورد پیش می‌آید که حکم حبس اخراج با این شرط صادر می‌شوند که مدارک ناقص در عرض مدتی کوتاه ارائه شوند.

به جز اعمال محدودیت تردد، ادارات مهاجرت از نظر قانونی این اختیار را دارند تا برای افراد مشخص محدودیت‌های بیشتری را قائل شوند. بر همین اساس مسئول پرونده می‌تواند تعیین کند که پناهجوی تحمل‌شده در چه فواصل زمانی مو‌ظف به مراجعه مجدد و تمدید برگه اقامت موقت خود است. این مدت می‌تواند بین ۱۴ روز تا یک سال در نوسان باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا