Afghanistan

مفاد قرارداد افغانستان و آلمان برای بازگرداندن پناهجویان رد تقاضا شده

در توافق ذکر شده که از پناهجویان افغان ابتدا خواسته خواهد شد خود داوطلبانه برگردند و در غیر این صورت وادار به این کار خواهند شد.

به گزارش پناهنده نیوز، دولت آلمان بر اساس یک قرارداد علنی نشده با دولت افغانستان پناهجویان افغانی را که درخواست پناهندگی آنها مورد قبول قرار نگرفته به افغانستان برمی گرداند. براساس این توافقنامه، دولت آلمان پرداخت یک میلیارد و هفتصد میلیون یورو کمک تعهد شده به افغانستان تا سال ۲۰۲۰ در کنفرانس اخیر بروکسل را منوط به همکاری دولت افغانستان در بازگرداندن پناهجویان افانستانی رد درخواست شده از آلمان کرده است.

البته دولت آلمان تصریح کرده است که این پول فقط برای مسئله بازگرداندن پناهجویان رد درخواست شده به دولت افغانستان داده نمی شود. مقامات آلمان می گویند ؛ این پول بخشی از کمک سالانه یک میلیارد یوروئی اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۰ به افغانستان است که در ماه اکتبر امسال در کنفرانس بروکسل برای مصارف توسعه و عمران و مبارزه با فساد و رشوه خواری از سوی کشورهای عضو اتحادیه پرداخت آن به دولت افغانستان تعهد شد.

گفته می شود مطابق مفاد این قرارداد دولت افغانستان قبول کرده است که به تدریج ۴۰ هزار پناهجوی افغان رد درخواست شده در آلمان را در افغانستان بپذیرد و برای تسهیل در این امر ترمینال ویژه ای در فرودگاه کابل برپا نماید که روزانه ظرفیت پذیرش حداقل ۵۰ پناهجوی عودتی را داشته باشد. دولت آلمان اعلام کرده است که طی شش ماه اول اجرای این طرح در هر پرواز حداکثر ۵۰ نفر را برمی گرداند. ولی نگفته است که در یک روز یا هر چند روز چند پرواز انجام خواهد شد.

در این توافق ذکر شده که از پناهجویان افغان ابتدا خواسته خواهد شد که خود داوطلبانه برگردند و در غیر این صورت وادار به این کار خواهند شد. همچنین مطابق این قرارداد زنان تنها، معلولین جسمی، کودکان و افراد کمتر از هجده سال و بیماران خاص از شمول این توافق مستثنی هستند و اجباری به بازگشت آنان وجود نخواهد داشت.

 

{youtube}p3bitdCMUIs{/youtube}

 

در مقابل اعتراض سازمانهای حقوق بشر و مدافع حقوق پناهجویان دولت آلمان استدلال می کند که همه افغانستان نا امن نیست و مناطق امنی در افغانستان وجود دارد که این بازگشت داده شده ها می توانند در آن مناطق به زندگی عادی خود ادامه دهند. از جمله این مناطق در افغانستان که امنیت آنها بر دولت آلمان مسلم است می توان از کابل، مزار شریف، بامیان و هرات نام برد.

وزارت داخله آلمان می گوید که برای تشخیص مناطق امن در افغانستان از یک روش آماری استفاده می کند. به این ترتیب که میزان جمعیت منطقه را بر میزان تلفات انسانی در آن منطقه تقسیم می کند و آن را به درصد تبدیل می نماید. اگر این درصد از مقدار مشخصی پائین نر باشد آن منطقه امن محسوب می شود.

به نقل از صدای آلمان، در آستانه کنفرانس بروکسل در ماه اکتبر امسال، اتحادیه اروپا و حکومت افغانستان روی تسریع برگشت دادن پناهجویان رد شده به توافق رسیدند. این در حالی است که فعالان حقوق بشری می‌گویند که کمک‌های این اتحادیه به افغانستان نباید به برگشت پناهجویان وابسته شود.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا