مقالات و آموزش

چالشهای حمایت مردمی از پناهندگان در آلمان و تفاوتهای آن در شرق و غرب

تفاوتهای بسیاری بین مقررات و تفکر مردم درباره پناهجویان در مناطق شرقی و غربی آلمان وجود دارد.

پناهنده نیوز – کشور آلمان یکی از مهمترین اهداف مهاجران و پناهجویانی است که قصد دارند به اروپا بروند. این کشور اروپائی که تقریبا در مرکز قاره سبز قرار دارد، به دلایل زیادی مورد توجه قرار می گیرد. اول اینکه اقتصاد آن کشور یکی از سالمترین اقتصادهای دنیاست و مشاغل زیادی در صنعت و خدمات آلمان برای تازه واردها یافت می شود. آلمان موتور اصلی اقتصاد اتحادیه اروپا می باشد. دوم اینکه آلمان به نسبت بقیه کشورهای اروپائی بزرگتر است و جمعیت بیشتری دارد. در این کشور سیستم بسیار پیشرفته نظام آموزشی و بهداشت و درمان گسترده بسیار قوی عمل می کند.

اما با وجود همه این نکات مثبت، چند مورد منفی باعث شده که پذیرش پناهجویان در آلمان بسیار مشکل و زمان بر باشد. مردم آلمان برخلاف آنچه در تبلیغات شهره می باشد، مردمی بسیار رقیق القلب و حساس به مسائل انسانی و حقوق بشری می باشند. ولی قوانین و بوروکراسی قدرتمند حاکم دست و پای آنها را برای کمک به پناهجویان می بندد. علاوه بر آن تفاوتهای بسیاری بین مقررات و تفکر مردم درباره پناهجویان در مناطق شرقی و غربی آلمان وجود دارد. این تفاوتها نیز کار را برای پناهجویان در جامعه آلمان سخت تر می کنند.

صدای آلمان تحقیقی در این مورد انجام داده است که آن را به صورت خلاصه شده در زیر می خوانید. اگر کسی قصد رفتن به آلمان با قصد ماندن در آنجا را دارد، بهتر است این گزارش را بخواند:

پذیرش کلیه تعهدات مالی و فشار راست‌گرایان افراطی

اصلی ترین موانع دشوار پیش ‌پای شهروندان حامی پناهندگان در آلمان عبارتند از الزام به تعهدات مالی سنگین و فشار راستگرایان افراطی. بعضی شهروندان آلمان خواستار پذیرش پناهندگان در کانون خانوادگی خود هستند. اما مقررات اداری راه را برای چنین شهروندانی بسیار دشوار کرده است. این افراد خیر باید تعهد دهند تا پایان عمر پناهنده را از نظر مالی حمایت کنند.

بسیارند کسانی در آلمان یا هر گوشه دیگر جهان که با دیدن تصویرهای دلخراش از کشتی‌های پناهندگانی که در حال غرق شدن هستند، یا تصویرهای جنگ در سوریه و عراق و مردمی که از تخریب جنگ زجر می کشند، به فکر پذیرش این پناهندگان در خانواده‌های خود می‌افتند.

در پرسش‌نامه‌های اداره خارجی‌های آلمان برای انتقال پناهندگان به این کشور شرایطی بسیار سخت منظور شده‌اند. کسی که خواستار دعوت این پناهندگان به آلمان است، از جمله متعهد می‌شود کلیه مخارج این افراد را از جمله در ارتباط با زندگی روزمره، کرایه خانه و مخارج درمان آنها در بیمارستان به عهده گیرد.

اما پذیرش کلیه تعهدات مالی پناهندگان تنها مشکل برای پذیرش آنها در خانواده‌های آلمانی نیست. مشکل دیگر فشار راست‌گرایان افراطی و نژادپرستان این کشور است. آنها به شدت مخالف آمدن پناهندگان به آلمان هستند.

به طور مثال مارتین پاتسلت، نماینده حزب دمکرات مسیحی در مجلس نمایندگان آلمان “بوندس تاگ” است و در روستایی کوچکی در ایالت براندنبورگ در شرق کشور زندگی می‌کند. او که خواستار کمک به پناهندگان است، دو پناهنده از اریتره را در خانه خود اسکان داده است.

او معتقد است که معضل پناهندگان در آلمان می‌تواند کاهش یابد اگر آلمانی‌های خیّر راضی شوند پناهندگان را در خانه‌های خود پذیرا شوند. او پس از اعلام این خبر نامه‌ای از نژادپرستان این کشور که در شرق آلمان قدرتمندترهستند، دریافت کرد.افرادی ناشناس در این نامه او را تهدید به مرگ کرده بودند.

قوانین دعوت از پناهندگان در آلمان

وزارت کشور آلمان خطوط اصلی دعوت از پناهندگان را مشخص و مشکلات فراوانی برای پذیرش آنها از طرف خانواده‌های آلمانی مقرر کرده است. برمبنای این مقررات حمایت مالی دعوت کننده نامحدود است و پس از دریافت پناهندگی از طرف پناهنده نیز ادامه می‌یابد.

اولریش کاپن‌اشتاین وکیلی در شهر برلین بر این نظر است که حق پناهندگی در قانون اساسی آلمان ذکر شده و نمی‌توان شهروندان این کشور را مجبور کرد برای کودکان پناهنده‌ای که به آلمان آورده‌اند، بیشتر از فرزندان خود تعهد مالی کنند.

وزرای کشور بسیاری از ایالت‌های شرقی آلمان مخالف ایجاد تسهیلاتی در سیاست پناهندگی در این کشور هستند. بعضی ایالت‌های غربی نیز چون هامبورگ و بادن وورتمبرگ این ایالت‌های شرقی را در این زمینه حمایت می‌کنند.

قرار است رالف یگر، وزیر امور داخلی ایالت نورد راین وستفالن آلمان در کنفرانس ایالتی وزرای امور داخلی که در ماه ژوئن سال جاری برگزار می‌شود، موضوع مدت تعهدات مالی دعوت‌از پناهندگان را مطرح کند. او امیدوار است که سرانجام نظری واحد در این رابطه در ایالت‌های مختلف اعمال شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا