اعزام نظامیان افغان برای آموزش به پاکستان و تشدید خروج پناهجویان
آی – او – ام می گوید بیست و چهار هزار پناهجوی افغان در ماه ژانویه “مجبور” به ترک پاکستان شده اند.
به گزارش پناهنده نیوز، همزمان با ورود دور از انتظار نخستین گروه دانشجویان نظامی افغانستان به پاکستان، “آی – او – ام” یاسازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرده که شمار شهروندان ثبت نشده افغان در حال بازگشت از پاکستان به کشورشان افزایش بسیار شدیدی یافته است.
به نقل از بی بی سی، در قالب یک طرح مشترک امنیتی جدید بین پاکستان و افغانستان، شش دانشجوی نظامی افغانستان برای فراگرفتن آموزش نظامی به پاکستان رفتهاند. این ۶ نفر نخستین نظامیان افغان هستند که در اکادمی نظامی ایبت آباد در یک برنامه ۱۸ ماهه آموزش نظامی خواهند دید.
سفیر افغانستان در پاکستان اجرای این برنامه برای دانشجویان نظامی افغانستان را “گامی مهم” توصیف کرد. پیشتر تعداد زیادی از دانشجویان نظامی افغانستان در هند، کشوری که در امور نظامی رقیب پاکستان محسوب می شود، آموزش دیده بودند.
این تحول مثبت در روابط دو کشور همسایه افغانستان و پاکستان در حالی رخ می دهد که “آی – او – ام” گفته است: تنها در یک ماه جنوری ۲۴ هزار شهروند افغانستان، پاکستان را ترک کردند. قابل توجه است که نزدیک به همین رقم افغان در مجموع کل سال ۲۰۱۴ به افغانستان بازگشتند.
آمارهای جهانی حاکی از آن است که حدود ۳ میلیون افغان در پاکستان زندگی میکنند که نزدیک به یک میلیون آنها هنوز ثبت نشده اند و وضعیت پناهندگی ندارند.
سازمان بین المللی مهاجرت معتقد است که که بازگشت دسته جمعی پناهندگان افغان از پاکستان پس از شدت گرفته که حادثه کشتار طالبان در یک مدرسه پشاور باعث افزایش تنش میان پناهجویان افغان و جامعه میزبان شد. این سازمان می گوید که بیشتر افغانها به دلیل “بدرفتاری” پاکستان را ترک میکنند.
“ریچارد دنزینگر” رئیس دفتر سازمان بینالمللی مهاجرت در افغانستان به بی بی سی گفت: «این همه پس از حمله به مدرسه پشاور آغاز شد. وقتی وقایع وحشتناک اتفاق میافتد، مردم خارجیها را مقصر میپندارند.»
علاوه بر کسانی که در ماه جنوری داوطلبانه پاکستان را به قصد افغانستان ترک گفتند، حدود ۱۵۰۰ افغان در این ماه از سوی پلیس پاکستان از این کشور به زور اخراج شده اند.آی – او – ام گفته است که افغانها در پاکستان از موارد بدرفتاری مانند حمله به خانههایشان و زورگویی پلیس گزارش داده اند.
به نظر می رسد سازمان بین المللی مهاجرت که از سوی سازمان ملل متحد برای کمک به بازگرداندن پناهجویان به خانه هایشان یا رفتن به یک کشور امن برای زندگی دائم مامور میباشد، به علت محدودیت منابع مالی قادر به ارائه خدمات تعریف شده خود به موج افغانهای داوطلب ترک پاکستان نیست. این سازمان گفته که به ۱.۶ میلیون دلار منابع مالی اضافه در افغانستان برای سال ۲۰۱۵ نیاز دارد.