سازمان ملل متحد

وضعیت پناهندگان در اندونزی، هزاران پناهنده سالها در انتظار اسکان مجدد

هزاران پناهنده که نزدیک یک دهه است منتظر رفتن از اندونزی  به کشور سوم هستند، با  آینده نامشخصی روبرو میباشند و هیچ امیدی ندارند.

به گزارش پناهنده نیوز به نقل از رادیو فرانسه، کشور اندونزی در جنوب شرق آسیا، اگرچه سابقه طولانی در میزبانی از پناهندگان دارد، اما کنوانسیون ۱۹۵۱ سازمان ملل متحد برای پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ آن را امضا نکرده است و دولت به پناهندگان و پناهجویان اجازه کار نمی دهد. بسیاری به امید اینکه با قایق به استرالیا برسند به عنوان نقطه شروع به اندونزی گریخته بودند، اما اکنون در خلاء بی پایانی گیر کرده اند.

دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در اندونزی می گوید، تقریبا یک سوم از ۱۲۲۹۵ نفری که در این سازمان ثبت نام کرده اند کودکانی هستند که دسترسی محدودی به خدمات آموزشی و بهداشتی دارند.

صدها پناهنده که در خانه های اجتماعی در جزیره باتام در شمال غربی اندونزی زندگی می کنند، در حالی که در انتظار اسکان مجدد به کشور ثالث هستند، با آینده نامعلومی روبرو هستند. بسیاری از این پناه‌جویان، تقریباً یک دهه است که اینجا هستند. هتل کولکتا، یک هتل توریستی سابق، در سال ۲۰۱۵ به یک پناهگاه موقت تبدیل شد که اکنون ۲۲۸ پناهنده از کشورهای درگیر جنگ از جمله افغانستان، سومالی، سودان و جاهای دیگر را در خود جای داده است. این جزیره که درست در جنوب سنگاپور قرار دارد، ۱.۲ میلیون نفر جمعیت دارد. 

هتل کولکتا در جزیره همسایۀ بینتان، توسط ادارۀ بازداشت مرکزی مهاجرت «تانژونگ پینانگ» اداره می شود. این بازداشتگاه سه طبقه، با پنجره‌های میله‌دار و رنگ‌های پژمرده، ده‌ها زندانی را در خود جای می‌دهد که با دید مبهمدر مورد آیندۀ خود، از جمله بازگشت به کشورشان، اما در شرایطی که بیشتر شبیه زندان است، روبرو هستند. دو مرد فلسطینی بیش از یک سال است که در آنجا به سر می برند و به دلیل ادامه جنگ در غزه قادر به بازگشت به خانه نیستند. چهار ماهیگیر برمه ای به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه سفر خود سرگردان هستند.

افرادی که در این بازداشتگاه نگهداری می‌شوند معمولاً مقررات مهاجرت اندونزی را نقض می‌کنند، در حالی که کسانی که در هتل کولکتا و سایر مسکن‌های محلی زندگی می‌کنند، به طور قانونی در جستجوی پناهگاه امن وارد کشور شده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در اندونزی می گوید که بیش از ۱۲۰۰۰ نفر از ۴۰ کشور در اندونزی تحت قوانین این کشور به عنوان پناهنده درج شده اند که بیشتر آنها از افغانستان هستند.

آن میمن، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در اندونزی گفته است که پناهندگان تحت سیستم فعلی نمی توانند از آینده بهتر در اندونزی برخوردار شوند. به ویژه آنهایی که اسکان داده نمی شوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا