Afghanistan

تشدید روند اخراج مهاجران افغان از ایران در پی سفر اشرف غنی به تهران

روحانی گفت که مساله مهاجران باید حل شود. او گفت افغان‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند باید ثبت نام شوند.

به گزارش پناهنده نیوز، به دنبال بازدید “اشرف غنی” رئیس جمهور افغانستان از ایران، مقامات و ارگانهای رسمی در جمهوری اسلامی به اخراج پناهجویان افغان از ایران شدت داده اند. برخی معتقدند که روند اخراج افغان ها که از چند ماه قبل شروع شده بود با حمایت دولت افغانستان از اقدام نظامی عربستان سعودی در یمن، به طرز محسوسی شدت گرفته است. جمهوری اسلامی ممکن است بخواهد با فشار آوردن به مهاجران افغان از آنها برای تغییر موضع دولت افغانستان در قبال بحران یمن استفاده کند.

به نقل از صدای آلمان، آمار نشان می‌دهد که اکنون روزانه حدود ۲۵ هزار نفر از مهاجران افغان از ایران اخراج می‌شوند و این آمار افزایش روز افزونی را نشان می دهد. به نظر می‌رسد که ایران از هر فرصتی برای اخراج مهاجرانی که در کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان ثبت نشده‌اند استفاده می‌کند.

این روزها وقتی افغانی های دارای کارت شناسائی برای تمدید کارت خود به ارگانهای زیربط مراجعه می کنند بازداشت می شوند و برای اخراج به مرز اسلام قلعه منتقل می کنند. مقام‌ها در مرز اسلام قلعه در غرب افغانستان می‌گویند که اخراج مهاجران افغان از ایران شدت یافته است.

به گفته مقام‌های افغانستان، هر ماه حدود ۲۵ هزار افغان به صورت اجباری از مرز اسلام قلعه موسوم به “نقطه صفر” مرزی برده می‌شوند و حدود ۳۰ هزار مهاجر دیگر نیز داوطلبانه به افغانستان بازمی‌گردند که نشان‌دهنده افزایش کنترل ایران بر مهاجران افغان است.

نقطه صفری مرز اسلام قلعه در ۱۱۵ کیلومتری غرب مرکز ولایت هرات در واقع راه یک طرفه برای کسانی است که داوطلبانه و اجباری از ایران به افغانستان بر می‌گردند و در کنار آن‌ها، کامیون‌های حامل مواد ساختمانی و فولاد از این مسیر عبور می‌کنند.

در جریان دیدار رئیس جمهور اشرف غنی از ایران، همتای ایرانی‌اش حسن روحانی گفت که مساله مهاجران باید حل شود. او گفت افغان‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند باید ثبت نام شوند تا «حکومت بتواند در مورد آن‌ها تصمیم مناسب بگیرد».

روحانی بعد از دیدار با اشرف غنی به خبرنگاران گفت: «قرار شد همه افرادی که در ایران حضور دارند به دقت ثبت نام بشوند و دو دولت بتوانند ترتیبی را مشخص کنند که افرادی که می‌خواهند در ایران چه برای فعالیت اقتصادی و کاری و چه برای تحصیل حضور پیدا کنند، درچهارچوب قانونی و ویزا تردد کنند.»

کشورهای ایران و پاکستان به مهاجران افغان فشار وارد می‌کنند که به کشور شان برگردند. سازمان ملل متحد در ۱۲ سال گذشته به بازگشت ۸ / ۵ میلیون مهاجر افغان کمک کرده است.درحال حاضر نهصد و پنجاه هزار مهاجر ثبت شده افغان به‌صورت قانونی در ایران زندگی می‌کنند و براساس تخمین سازمان بین المللی مهاجرت، حدود یک تا ۴ / ۱ میلیون تن نیز به صورت غیرقانونی در این کشور به سر می‌برند. در پاکستان حدود ۶ / ۱ میلیون مهاجر ثبت شده قانونی و یک و نیم میلیون مهاجر ثبت نشده افغان زندگی می‌کنند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا